۱۴ خرداد ۱۴۰۳، ۸:۴۶

بیمه مهندسان پس‌از سه دهه تصویب شد/ نرخ ساخت منطقی نیست

بیمه مهندسان پس‌از سه دهه تصویب شد/ نرخ ساخت منطقی نیست

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان گفت: بند مرتبط با بیمه مهندسان در شورای نگهبان تایید شد که پس‌از تاییدیه نهایی این قانون، بیمه مهندسان در قالب برنامه هفتم بدون هیچ‌گونه مشکلی ابلاغ خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر حمزه شکیب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بیمه مهندسان نظام مهندسی پس‌از سه دهه، سال گذشته در صحن مجلس به تصویب رسید، گفت: بیمه مهندسان در سال‌های اخیر یکی از مطالبات قدیمی جامعه مهندسی کشور بود و این موضوع به‌دلیل اهمیت آن برای جامعه مهندسی به موازات موضوع اصلاح قانون نظام مهندسی با همت رئیس مجلس شورای اسلامی و کمیسیون عمران مجلس در سال گذشته (چهارشنبه، یکم آذرماه) تصویب و در قالب برنامه توسعه هفتم ابلاغ و اجرایی می‌شود و با توجه به تصویب بودجه برای اجرای بیمه مهندسان، برای اجرای این قانون هیچ مانع اجرایی وجود ندارد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان درباره تأخیر در ابلاغ این قانون، افزود: بند مرتبط با بیمه مهندسان مورد تأیید شورای نگهبان قرار گرفته است اما به‌دلیل اینکه با چند موضوع دیگر از مفاد برنامه هفتم مورد ابهام، شورای محترم نگهبان بوده که به مجلس مجدد بازگشت و پس از رفع اشکالات آن موضوعات، دوباره به شورای نگهبان ارسال شد؛ پس‌از تأیید شورای نگهبان قانون بیمه مهندسان در قالب برنامه هفتم ابلاغ خواهد شد.

همچنین وی در خصوص تعرفه حق‌الزحمه مهندسان سازمان نظام مهندسی کشور، گفت: تعیین تعرفه حق‌الزحمه مهندسان سازمان نظام مهندسی از سال‌های گذشته تا اکنون هرساله با چالش همراه بوده که این موانع برخی تبعات اجتماعی و حرفه‌ای را در پی داشته است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور تصریح کرد: البته در نظام فنی و اجرایی در خصوص نظام تعرفه با چالشی مواجه نیستیم و مشکلی وجود ندارد و هرساله روال قانونی خود را طی می‌کند؛ ولی برای به‌روزآوری آن، قانون تعیین تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نظام مهندسی از ۱۸ سال گذشته تاکنون تغییر نکرده بود را با درخواست ما در حال اصلاح و بازنگری در مراجع مربوطه قرار دارد.

وی ادامه داد: موضوع دیگری که اجرای این روند را با چالش مواجه کرده عدم تطبیق فرمول محاسبه نرخ ساخت با نرخ حق‌الزحمه مهندسان است؛ زیرا حق الزحمه‌های مهندسان بر اساس هزینه ساخت محاسبه می‌شود که این نوع فرمول محاسبه هیچ تشابهی با هزینه ساخت واقعی مسکن ندارد و از دو سال گذشته (۱۴۰۱) درخواست به‌روزرسانی هزینه ساخت را پیشنهاد دادیم.

وی با اشاره به اینکه جلسات وزارت راه و شهرسازی برای رفع چالش‌های تعرفه حق‌الزحمه مهندسان بی‌نتیجه ماند، افزود: به وزارت راه و شهرسازی کشور برای رفع چالش‌های تکراری تعیین تعرفه برگزاری جلساتی را پیشنهاد دادیم که یک شورای تعیین تعرفه حق‌الزحمه مهندسان شکل گیرد؛ این جلسات در تیرماه سال گذشته (۱۴۰۱) برگزاری شد اما به‌دلیل عدم تشکیل جلسات در خود وزارت راه و شهرسازی، خروجی مطلوبی در پی نداشت، بنابراین این چالش‌ها بدون راهکار عملی همچنان باقی است.

به گفته شکیب، سازمان نظام مهندسی ساختمان مبنای تعیین نرخ تعرفه حق‌الزحمه مهندسان را بر اساس «نفر ساعت» پیشنهاد داده شده که هم‌اکنون این طرح در شورای مبانی قیمت‌گذاری در دست بررسی است و نیازمند برگزاری جلساتی است که انتظار می‌رود با تأیید این طرح بسیاری‌از چالش‌های صنف مهندسی رفع خواهد شد.

وی میزان افزایش نرخ حق‌الزحمه مهندسان (۱۴۰۳) را اعلام کرد و افزود: وزیر راه و شهرسازی میزان افزایش حق‌الزحمه مهندسان را ۲۷ درصد اعلام کرد اما انتظار می‌رود میزان تعرفه حق‌الزحمه مهندسان به اندازه افزایش ۴۰ درصدی سازمان نظام پزشکی یا برابر با افزایش ۳۵ درصدی حقوق کارگران باشد، البته ناگفته نماند اگر بر مبنای تعرفه ساخت مسکن باشد قاعدتاً باید افزایش ۱۰۰ درصدی شامل حال مهندسان شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در خصوص اینکه زمان طولانی شدن فرآیند صدور پروانه ساختمان را به سازمان نظام مهندسی ساختمان مرتبط می‌کنند، خاطرنشان کرد: فرآیند صدور پروانه ساختمانی دارای چند بخش مجزا است، یک بخش آن طراحی است؛ پس از اتمام طرح نقشه، در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان بارگذاری می‌شود؛ سپس به‌طور معمولی بین یک الی دو هفته فرآیند کنترل طرح سپری و سپس به فرآیند تعیین ناظر ارجاع می‌شود. بنابراین در این زمینه سازمان نظام مهندسی چالشی ندارد.

وی گفت: زمان صدور پروانه ساخت در حال حاضر حدود شش ماهه اما قطعاً امکان کاهش فراینده ممکن است؛ البته سازمان نظام مهندسی در این زمینه پیشگام است.

کد خبر 6126162

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • Saeed ۱۳:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۴
      3 0
      این همه درس بخون پدرت در بیاد عمرتو بذار هزینتو بذار اخرش بعداز سه دهه بیمه تصویب کردن برا مهندسا خنده داره. تعرفه هارو بالا ببرین جامعه مهندسی با این رکود ساخت و ساز وضعیت زندگیشون مناسب نیس. انقدر کمه تعرفه ها 100% هم بالا بره بازم جا داره چون در طول سال ها افزایش قطره چکانی داشته.
    • ۱۴:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۴
      10 2
      چه عجب کی اجرایی بشه خدا داند
      • رضا RO ۱۹:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۴
        2 6
        همین که به این مرحله رسیده ، خودش عالیه . خدا رو شکر
    • عطا ۱۵:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۴
      7 2
      دروغ محض است هیچ تغییر محسوسی نیست افزایش ۲۷ درصد نیست و خیلی کمتره و ... فقط مانور رسانه ای میدهید
    • حسین IR ۱۵:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۴
      0 0
      سلام در ازای کار باید هزینه گرفته شود نه فقط ۵مرحله امضاء اینهمه هزینه تحمیلی متری ۳۵۰هزار تومان تازه زیر۵۰۰هم نمی گیرند اگر ۲۵۰متر باشد ۵۰۰متر حساب می کنند و طرح هم طرحهای تکراری
    • بی نام IR ۱۶:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۴
      3 0
      خدا خیر تون بده .. جامعه مهندسی ..مظلوم واقع شده و نیازمند حمایت جدی میباشد چه بسیار مهندسانی که بخاطر دغدغه معیشتی و نداشتن شغل ثابت مجبورند توی اسنپ کار کنند تا زندگی شون تامین بشود
    • ناشناس ۱۶:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۴
      1 0
      دکتر، مهندس... ووو.... چه خصومتی و چه مشکلی با قشر مهندسین نظام داری، که انقدر ناعادلانه تعرفه ها رو ابلاغ میکنی.. از خدا و آه و ناله ما و خانوادیمان بترس. تاکی میخوای به قشر ما جفا کنی.
    • محمد حسینی IR ۱۷:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۴
      2 0
      تمام کارمندان باید از نظارت ساختمان منع شوند تا فرصت شغلی برای مهندسین جوان فراهم شود ، نظارت ساختمان نیاز به حضور فیزیکی دارد و کارمندان امکان حضور فیزیکی همزمان در دو مکان مختلف را ندارند
    • IR ۱۸:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۴
      10 1
      تصویب شد اما خدا میدونه کی اجرایی بشه یا اصلا بشه
    • عمران ۰۳:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۵
      8 1
      فکری به حال مهندسین کنید آقای بذرپاش نه بیمه داریم نه درآمد شرمنده خانواده شدیم
    • حسین IR ۱۴:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۸
      0 0
      سلام. درمورد بیمه معماران تجربی و کاردانهای فنی؛ چرا حرفی نمیزنید ...
    • بابک ۲۱:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۸
      0 0
      عمرن مصرف کننده بتونه خونه بسازه